Nova temporada de motor a la vista, o potser no… Tot un repte que cal considerar amb mirada distant i valorar en la seva mesura. Renunciar a la temporada d’esports no sembla una opció en els casos on es mouen les fortunes. Mentre tothom parla de MotoGP o Fórmula 1, cal preguntar si també tornaran les competicions més petites.

No es tracta d’una pregunta de calendari, sinó de les dificultats que es trobaran els petits equips, patrocinadors i organitzadors de proves més modestes, però “necessàries” per considerar una tornada efectiva.

Mentre a les grans competicions es planteja la tornada sense públic, aquesta condició pot ser la condemna en el cas de les competicions locals. Sense públic, sense la repercussió de les proves, es trenca la cadena i la tornada es planteja com un impossible.

Una nova temporada de motor que no sabem encara on acabarà i que caldrà replantejar de cara a un futur immediat, on les necessitats bàsiques sembla que han canviat per sempre, tot i que personalment ho poso en dubte. Realment som aquell nen petit que espera el moment per sortir a jugar, sense pensar en el que vindrà després. Esperem que el motor pugui tornar d’alguna manera a una nova normalitat, encara que sigui més moderada.

Formació, aprendre dels mestres

Durant aquests dies de “no motor” cal tornar a la formació, a aprendre dels mestres i plantejar nous reptes. Una gran ocasió va ser el Congrés de Sport Media que van organitzar una bona colla de grans professionals del món de la fotografia esportiva. Als que us agrada la fotografia i l’esport, us he de recomanar la visió de les ponències, que podreu trobar a Youtube, on es va repassar la visió i el com han arribat on són aquests fotògrafs que ocupen la majoria de les portades del sector especialitzat.

Recordar que no es tracta de fotografia de motor, sinó de tota classe d’esports, on destaquen fotògrafs de jocs olímpics, editorial, futbol i fins i tot la copa del món de vela.

Per als que seguiu les novetats, teniu un nou àlbum, amb Max Verstappen en la seva primera victoria, l’any 2016. Que disfruteu!