La fotografia esportiva de motor al punt de mira, això pot semblar aquesta pàgina web. A Catalunya hi ha grans professionals que s’hi dediquen, com Miquel Liso o Xavi Bonilla que han arribat fins a la màxima categoria del motor com és la Fórmula 1. En el meu cas però, els objectius no són tan alts, encara que ja m’agradaria ser allà baix en el moment de la sortida.

La meva fotografia esportiva es redueix a intentar ser reconegut. Potser cal explicar-se… Molts són els pilots o equips que s’interessen per les fotografies un cop les troben per les xarxes, però a posteriori sembla que tot és gratuït i no és cert. Darrere d’un aficionat hi ha una inversió que molt poques vegades es veurà reconeguda. Aquest és el principal objectiu, no perdre totalment aquesta inversió. Si els agrada la meva fotografia, cal acordar-ho abans. Tot es resumeix a la qualitat esperada, quan pagaries per ella i a la confiança que hi tornaré a ser quan m’ho demanis. Tots sabem que la imatge té molt de valor. Si no ets visible, no hi ha patrocinador. I sense aquest, res seria possible.

A tots aquells coneguts que s’hi dediquen, els desitjo molta sort en aquest món complicat de la fotografia esportiva. Per la meva part, continuaré acceptant el repte de col·laborar amb els professionals que he pogut conèixer o coneixeré, però mirant de ser reconegut anteriorment i donant un preu a la dedicació exclusiva per l’equip. En cas contrari, les fotografies seguiran sent propietat d’autor i es publicaran segons el meu criteri. Com podeu comprovar, no hi ha cap anunci ni guany a la web. Aquesta, és una petita finestra personal on puc expressar-me com millor sé, darrere la càmera.

Novetats de la setmana

Primerament, cal confirmar que el blog no és setmanal, tot i poder ser-ho quan torni l’activitat del motor. El que mantindré és el dia de sortida, com sempre els dijous a les 10:00 hores. No hi ha obligació per part meva, tot i voler escriure un mínim de dos cops al mes. Com ja vaig comentar anteriorment, ja teniu disponible la col·lecció dels Campions de Fórmula 1 a escala 1:43. Es tracta d’un apartat que sempre he tingut present i que volia conservar amb un espai dedicat a la web. Això em planteja dubtes sobre l’estructura, pensada inicialment com un espai dedicat exclusivament a la fotografia esportiva de motor.

Amb paciència, aniré reconstruint les pàgines per donar pas a un racó personal on possiblement tindran cabuda altres fotografies, com són altres esports o fotografia més social, amb entrada dels correfocs o de concerts, que també faig, però en entorns propers i només amb gent coneguda. Es tracta de fotografia sense ànim de lucre on puc aprendre tècniques noves i que aporta satisfacció personal, sense esperar cap més reconeixement.

Fins aviat!